Blog

En Camino

We zijn op weg!

We zijn tijdens de opstartfase van Luz Verde veel op reis om nieuwe gebieden en wandelingen te verkennen. Met enige regelmaat schrijven we hierover korte berichten. Interessante wandelingen en routes, bijzondere logeeradressen en verder van alles wat we onderweg tegenkomen.

Tielve-Picos de Europa

Een rondje in de Picos de Europa

In juli van dit jaar waren we in de Picos de Europa. Een nationaal park met de hoogste pieken van het 300 kilometer lange Cantabrische gebergte langs de noordkust van Spanje. Een paradijs voor wandelaars.

Lees meer »

De bergmeren van Somiedo

Het natuurpark van Somiedo in Asturias is een bijzonder deel van het Cantabrische gebergte. Heel anders dan de Picos de Europa. We maken een wandeling vanuit Valle de Lago naar de bergmeren van Saliencia. Een korte beschrijving van de omgeving en de route van 26km.

Lees meer »
Sierra de Aracena

Sierra de Aracena

Een late vlucht naar Sevilla, een overnachting in Carmona en wandelen tussen de boomgaarden en de ibérico varkens in de Sierra de Aracena.

Lees meer »
Strand van Conil

Costa de la Luz, aangenaam

Mijn eerste kennismaking met de Costa de la Luz was in 2009 en ik was verrast. Ik kende eigenlijk alleen de kust van de Middellandse Zee met veel hoogbouw, boulevards en bijbehorende drukte zoals aan de Costa del Sol of de Costa Blanca. Maar wat een verschil met deze plek.

Lees meer »
aigüestortes i estany de sant maurici

En het was WIT in de Pyreneeën

De afgelopen weken hebben we in Nederland weer even gezien hoe mooi het is om een wandeling te maken in de witte sneeuw met een blauwe lucht erboven. Door de vers gevallen sneeuw leek alles even een geheel.

Lees meer »
El Pilar, La Palma

Meestal zit het mee

Soms zit het tegen. En dan hebben we het over het weer op La Palma begin december 2020. Donkere wolken pakten zich samen toen wij de klassieke wandeling over het zuidelijke deel van het eiland hadden gepland. Over de hoge bergrug en tussen de vulkanen door; de Ruta de los Volcanes ofwel de grote vulkaanroute. Het was uitzichtloos, letterlijk.

Lees meer »
Dit zijn alle berichten.

Blog Updates

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten? Meld je aan voor updates van En Camino.

The wonderful things in life are the things you do, not the things you have