We zijn op weg

En camino

We zijn veel op reis om nieuwe gebieden en wandelroutes te verkennen. Met enige regelmaat schrijven we hierover korte berichten. Interessante wandelingen, tochten, bijzondere logeeradressen en verder van alles wat we onderweg tegenkomen.

⁨Nigrán⁩, ⁨Rías Bajas⁩, ⁨Spanje⁩ GR

De kustroute van de Camino Portugués

Vanuit Porto is het een uurtje lopen langs de traag stromende Douro om bij de Atlantische Oceaan te komen. En zo wandelen we half maart vanuit ons hotel via de kathedraal naar de kades bij het historische centrum om de rivier in westelijke richting te volgen. Een lekker zonnetje op onze rug en de route wijst zich verder zelf.

Lees meer »
Mulhacén top

Het beklimmen van de Mulhacén

Als je een enthousiaste wandelaar bent en je hebt een goede conditie dan mag je de beklimming van de Mulhacén met een indrukwekkende hoogte van 3.479 meter eigenlijk niet missen. De top van deze berg in de Sierra Nevada is namelijk ook het hoogste punt van het hele Iberische schiereiland. En zolang het goed weer is en er geen sneeuw ligt, is het een spectaculaire wandeling zonder technische moeilijkheden.

Lees meer »
Mastin-door-Manuel-Calvo

Schaapskuddes en hun herdershonden

Als we door de bergen wandelen komen we ze regelmatig tegen, kuddes schapen of koeien met hun onvermoeibare begeleiders, de herdershonden. Door iets meer te weten van hun rol en gedrag kan je voorkomen dat je van elkaar schrikt.

Lees meer »
Masmut, Natuurpark Els Ports

Verrassend Els Ports de Beceite

Els Ports de Beceite. Een bergmassief als perfect toevluchtsoord voor wandelaars. Een relatief onbekend berglandschap met berggeiten, gieren, wilde pijnboombossen, prachtige valleien met steeneiken en een grote populatie beukenbomen. We liepen er doorheen in 5 etappes.

Lees meer »
Estany de Sant Maurici

Een ultieme herfstwandeling in de Pyreneeën

De Pyreneeën zijn erg mooi in de herfst. We liepen een rondje van 20 km in het nationale park van Aïguestortes. De waterval van de Ríu Ratera is spectaculair, de meren zijn spiegelend glad en het uitzicht op de berg Els Encatats is indrukwekkend. Met als kers op de taart, de herfstkleuren.

Lees meer »
La Torre de Cabdella

Over oude herderspaden door de Catalaanse Pyreneeën

Het is oktober 2021 en we zijn in de relatief onbekende uitlopers van de Catalaanse Pyreneeën. We willen er een voor ons nog onbekende trektocht verkennen.

Rond 2010 heeft Mireia Font van Casa Leonardo in Senterada samen met een vijftal andere herbergiers het initiatief genomen om een wandeltocht uit te zetten over de eeuwenoude herderspaden in dit gebied.

Lees meer »
picos de europa

Een rondje in de Picos de Europa

In juli van dit jaar waren we in de Picos de Europa. Een nationaal park met de hoogste pieken van het 300 kilometer lange Cantabrische gebergte langs de noordkust van Spanje. Een paradijs voor wandelaars.

Lees meer »
Somiedo, Lago de Valle

De bergmeren van Somiedo

Het natuurpark van Somiedo in Asturias is een bijzonder deel van het Cantabrische gebergte. Heel anders dan de Picos de Europa. We maken een wandeling vanuit Valle de Lago naar de bergmeren van Saliencia. Een korte beschrijving van de omgeving en de route van 26km.

Lees meer »
Faro de Muxía

Langs de vuurtorens van de Costa da Morte

In juli 2021 wandelden we aan de meest noordwestelijke kust van Spanje. Deze kust wordt de ‘Costa da Morte’ genoemd en die titel spreekt boekdelen. Het is een gevaarlijke rotsachtige kust aan de beruchte golf van Biskaje, waar in de afgelopen eeuwen vele schepen zijn vergaan. Nog steeds is het ook voor de lokale vissers een gevaarlijke kust. We liepen de laatste en zwaarste etappe.

Lees meer »
Bejenado-La Palma

Een hoogtepunt van het groene La Palma

Begin december 2020 vertrokken we van Tenerife naar La Palma. Het meest noordwestelijke van de Canarische eilandengroep. We beklommen er de Bejenado de enige zelfstandig staande berg op het eiland en onderdeel van de Caldera de Taburiente, de grote komvormige krater met een doorsnede van 8 kilometer. 

Lees meer »
La Palma El Pilar

Meestal zit het mee

En soms zit het tegen 😅. We hebben het over het weer op La Palma begin december 2020. Donkere wolken pakten zich samen toen wij de klassieke wandeling over het zuidelijke deel van het eiland hadden gepland. Over de hoge bergrug en tussen de vulkanen door; de Ruta de los Volcanes (GR 131) ofwel de grote vulkaanroute.

Lees meer »
La Gomera Hermigua

Een onverwachte ontmoeting op La Gomera

Op een wandelreis wil je mooie wandelingen, maar ook een comfortabel verblijf. Iets waar je je thuis voelt en de lokale sfeer kunt proeven. We maken we meestal vooraf een selectie van locaties en soms stuiten we juist bij toeval op een plek die zeker de moeite waard is. Zo ook deze keer.

Lees meer »
Sierra de Aracena

Sierra de Aracena

Een late vlucht naar Sevilla, een overnachting in Carmona en wandelen tussen de boomgaarden en Ibérico varkens in de Sierra de Aracena.

Lees meer »
dit is het laatste bericht

Blog Updates

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.