En Camino

We zijn op weg!

We zijn veel op reis om nieuwe gebieden en wandelroutes te verkennen. Met enige regelmaat schrijven we hierover korte berichten. Interessante wandelingen, tochten, bijzondere logeeradressen en verder van alles wat we onderweg tegenkomen.

Mastin met kudde - Foto vía Manuel Calvo

Schaapskuddes en hun herdershonden

Als we door de bergen wandelen komen we ze regelmatig tegen, kuddes schapen of koeien met hun onvermoeibare begeleiders, de herdershonden. Door iets meer te weten van hun rol en gedrag kan je voorkomen dat je van elkaar schrikt.

Lees meer »
Masmut

Verrassend Els Ports de Beceite

Els Ports de Beceite. Een bergmassief als perfect toevluchtsoord voor wandelaars. Een relatief onbekend berglandschap met berggeiten, gieren, wilde pijnboombossen, prachtige valleien met steeneiken en een grote populatie beukenbomen. Aan de rand Middeleeuwse stadjes als Arnes en Beceite en als toegift prachtige vergezichten over het laagland eromheen.

Lees meer »
Estany de Sant Maurici

Een ultieme herfstwandeling in de Pyreneeën

De Pyreneeën zijn erg mooi in de herfst. We liepen een rondje van 20 km in het nationale park van Aïguestortes. De waterval van de Ríu Ratera is spectaculair, de meren zijn spiegelend glad en het uitzicht op de berg Els Encatats is indrukwekkend. Met als kers op de taart, de herfstkleuren.

Lees meer »
Wandelen langs de Torre de Cabdella

Over oude herderspaden door de Catalaanse Pyreneeën

Het is oktober 2021 en we zijn in de relatief onbekende uitlopers van de Catalaanse Pyreneeën. We willen er een voor ons nog onbekende trektocht verkennen.

Rond 2010 heeft Mireia Font van Casa Leonardo in Senterada samen met een vijftal andere herbergiers het initiatief genomen om een wandeltocht uit te zetten over de eeuwenoude herderspaden in dit gebied.

Lees meer »
Tielve-Picos de Europa

Een rondje in de Picos de Europa

In juli van dit jaar waren we in de Picos de Europa. Een nationaal park met de hoogste pieken van het 300 kilometer lange Cantabrische gebergte langs de noordkust van Spanje. Een paradijs voor wandelaars.

Lees meer »

De bergmeren van Somiedo

Het natuurpark van Somiedo in Asturias is een bijzonder deel van het Cantabrische gebergte. Heel anders dan de Picos de Europa. We maken een wandeling vanuit Valle de Lago naar de bergmeren van Saliencia. Een korte beschrijving van de omgeving en de route van 26km.

Lees meer »
La Palma El Pilar

Meestal zit het mee

Soms zit het tegen. En dan hebben we het over het weer op La Palma begin december 2020. Donkere wolken pakten zich samen toen wij de klassieke wandeling over de Cumbra Vieja hadden gepland. Over de hoge bergrug en tussen de vulkanen door; de Ruta de los Volcanes. Het was uitzichtloos, letterlijk.

Lees meer »
La Gomera Hermigua

Een onverwachte ontmoeting op La Gomera

Op een wandelreis wil je mooie wandelingen, maar ook een comfortabel verblijf. Iets waar je je thuis voelt en de lokale sfeer kunt proeven. We maken we meestal vooraf een selectie van locaties en soms stuiten we juist bij toeval op een plek die zeker de moeite waard is. Zo ook deze keer.

Lees meer »
Sierra de Aracena

Sierra de Aracena

Een late vlucht naar Sevilla, een overnachting in Carmona en wandelen tussen de boomgaarden en de ibérico varkens in de Sierra de Aracena.

Lees meer »

Blog Updates

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.