Beklimmen van de Teide via de Pico Viejo

De Pico Viejo (3.150m)

Soms zie je de dingen beter als je wat afstand houdt was de gedachte toen we de Pico Viejo beklommen, vanaf de Roques de García om de Teide op Tenerife van dichterbij te zien. Na ruim 5 uur klimmen kwamen we aan op 3.000 meter hoogte bij het zadel tussen beide bergen. Onderweg kregen we steeds beter zicht op het indrukwekkende omringende vulkanische landschap door de toenemende hoogte.

Uitzicht vanuit de Parador op de Roques de García
Uitzicht vanuit de Parador op de Roques de García

Zo is de Caldera (komvormige krater) van Las Cañadas, een kratermeer met een doorsnede van 17 km, met de relatief jonge Teide erin, ook steeds beter te zien tijdens de beklimming. Bovenop de Pico Viejo (3.150 meter) kijk je in de zwarte krater van de oude vulkaan en torent de majestueuze Teide nog 700 meter boven je uit. In de meeste gevallen zie je in de verte over zee La Palma boven de wolken uitsteken. Als je wilt kan je in het logboek op de top een berichtje delen met andere wandelaars.

Kraterwand van Las Cañadas del Teide
Halverwege omkijken: Kraterwand van las Cañadas del Teide

Voor wie net als wij vroeg aan de wandeling wil beginnen en aan het eind van de middag bij terugkomst nog steeds van het zicht op de Teide wil genieten is de Parador de las Cañadas del Teide naast het startpunt van de wandeling een goed en comfortabel logeeradres.

Top Pico Viejo, Tenerife
Top Pico Viejo, Tenerife

Route bekijken in vogelvlucht

Dingen die je zou moeten weten over de Teide

Omdat zoveel mensen de top van de Teide bezoeken met behulp van de kabelbaan, heeft het bestuur van het Nationale Park del Teide limieten ingesteld voor het aantal bezoekers per dag op de top van de vulkaan. Dit om de erosie van de berg te beperken. (Wat niet nodig was geweest als er geen kabelbaan was: LV)

Uitzicht vanaf Pico Viejo, El Teide, Tenerife
Zonsondergang tijdens de afdaling van de Pico Viejo