Wandelen in Spanje

Een paradijs voor natuurliefhebbers

Spanje biedt veel meer dan alleen zon, zee en strand. Het is een land vol prachtige natuur, van de groene kust en de Picos de Europa in het noordwesten tot de zonovergoten Sierra Nevada of de lange zandstranden van de Costa de la Luz in het zuiden. In de ruim 400 natuurparken en 15 nationale parken raak je dan ook voorlopig niet uitgewandeld.

Eén ding is zeker; Spanje is een verrassend land vol natuur en cultuur.

Wandel er rond, geniet van de indrukwekkende ervaring en laat ons zorgen voor de details. Ga op stap met de betrouwbaarheid van een uitgebreide routebeschrijving en de geruststelling van lokale ondersteuning. Voor extra gemak bieden we ook bagagevervoer tussen de hotels.

Reliëf kaart Spanje
portugal-sinas

Warm en gepassioneerd

Spanjaarden zijn trots op hun land. Dit valt meteen op wanneer je met ze praat. Met enthousiasme tonen ze je graag de lokale natuur, rijke cultuur en culinaire tradities.

De beste manier om volledig onder te dompelen in de Spaanse cultuur is om te overnachten in kleine herbergen en hotels, waar persoonlijk contact centraal staat.

Net even buiten de gebaande paden

Zoals gezegd is er heel veel te ontdekken in Spanje en daar zijn wij ook volop mee bezig. We zoeken naar bijzondere wandelingen in de natuur, net even buiten de gebaande paden. En dat steeds weer in andere gebieden en voor verschillende wandelniveaus. 

Doordat we de tochten samenstellen met partners en experts uit de regio is er tijdens de reis altijd een lokaal aanspreekpunt voor informatie of hulp.

Playa do Rostro
Playa do Rostro, Costa da Morte

Ter inspiratie

Spanje biedt een overvloed aan natuur, cultuur en avontuur. Of je nu de voorkeur geeft aan de zee, de bergen, pelgrimstochten of taallessen, er is voor elk wat wils.

Voor degenen die van de Atlantische kust en een stevige klim en afdaling houden, is de Camiño dos Faros ideaal. Deze uitdagende wandelroute loopt langs de ooit levensreddende vuurtorens van de ruige kust van Costa da Morte. Als alternatief is er de zuidelijkere en bijna vlakke kustroute van de Camino Portugués, met zijn rijke cultuur, spiritualiteit en historie, beschikbaar in verschillende lengtes, zelfs vanaf de Spaanse grens.

Natuurliefhebbers die genieten van lange rustige wandelingen kunnen kiezen voor de zesdaagse route door natuurpark Els Ports de Beceite. Een andere optie, niet ver er vandaan in de Pyreneeën,  is een duurzame rondwandeling over oude herderspaden naar La Pobla de Segur, georganiseerd door lokale herbergiers.

Voor een meer spirituele ervaring is er de Camino Primitivo, een 14-daagse, niet eenvoudige wandeling langs de oorspronkelijke route uit de 9e eeuw van Oviedo naar Santiago de Compostela. Ook is er de Camino Portugués met de traditionele route vanuit Porto, inclusief een spirituele variant waarbij je een legendarische etappe met een boot vaart.

Veel pelgrims kiezen ervoor om na hun tocht naar Santiago de Compostela nog een aantal etappes te lopen naar ‘het einde van de wereld’ (Finisterre) via de Camino de Finisterre, als een mooie epiloog of afsluiting.

Voor degenen die graag taallessen combineren met wandelingen, biedt Spanje een unieke ervaring. Bijvoorbeeld, in de indrukwekkende Picos de Europa, kun je ’s ochtends Spaans leren en ’s middags de bergen ingaan met een gecertificeerde docent.

Ongeacht welke route je kiest, een onvergetelijke reis door Spanje staat voor je klaar. Maak je keuze en begin aan het avontuur!

Bijzondere wandelreizen door Spanje