Wandelen in Spanje

Een paradijs voor natuurliefhebbers

Spanje biedt veel meer dan alleen zon, zee en strand. Het is een land vol prachtige natuur, van de groene kust en de Picos de Europa in het noordwesten tot de zonovergoten Sierra Nevada of de lange zandstranden van de Costa de la Luz in het zuiden. In de ruim 400 natuurparken en 15 nationale parken raak je dan ook voorlopig niet uitgewandeld.

Eén ding is zeker; Spanje is een verrassend land vol natuur en cultuur.

Wandel er rond, geniet van de indrukwekkende ervaring en laat ons zorgen voor de details. Ga op stap met de betrouwbaarheid van een uitgebreide routebeschrijving en de geruststelling van lokale ondersteuning. Voor extra gemak bieden we ook bagagevervoer tussen de hotels.

Reliëf kaart Spanje
portugal-sinas

Warm en gepassioneerd

Spanjaarden zijn trots op hun land. Iets wat je meteen opmerkt als je ze iets vraagt of een praatje met ze maakt. Enthousiast leggen ze je graag alles uit over de lokale natuur, hun rijke cultuur en culinaire tradities. 

Om jezelf even onder te dompelen in de Spaanse cultuur is overnachten het leukste in kleinschalige herbergen en hotels, waar tijd is voor persoonlijk contact.

Net even buiten de gebaande paden

Zoals gezegd is er heel veel te ontdekken in Spanje en daar zijn wij ook volop mee bezig. We zoeken naar bijzondere wandelingen in de natuur, net even buiten de gebaande paden. En dat steeds weer in andere gebieden en voor verschillende wandelniveaus. 

Doordat we de tochten samenstellen met partners en experts uit de regio is er tijdens de reis altijd een lokaal aanspreekpunt voor informatie of hulp.

Ter inspiratie

Spanje is een land vol avontuur, natuur en cultuur. En of je nu houdt van de zee, de bergen, pelgrimstochten of taallessen, er is voor elk wat wils.

De Camiño dos Faros, een uitdagende wandelroute langs de ruige kust van Costa da Morte naar Finisterre, is perfect voor degenen die houden van een stevige klim en afdaling. Loop je graag langs de Atlantische kust en wil je wat meer cultuur en historie dan is de kustroute van de Camino Portugués een optie. De route is er in verschillende lengtes. Zelfs startend vanaf de Spaanse grens.

Ben je een natuurliefhebber en houd je van lange rustige wandelingen? Dan is de zesdaagse route door natuurpark Els Ports de Beceite zeker iets voor jou. Of je kunt kiezen voor een duurzame rondwandeling over oude herderspaden door de uitlopers van de naar La Pobla de Segur, georganiseerd door lokale herbergiers.

Ben je op zoek naar een wat meer spirituele ervaring? Ga dan op pelgrimstocht via de Camino Primitivo, een 14-daagse, niet eenvoudige wandeling langs de oorspronkelijke route uit de 9e eeuw van Oviedo naar Santiago de Compostela, die we overigens graag op iedere gewenste lengte voor je maken.

En ook zo de Camino Portugués met de traditionele route vanuit Porto, waarbij je ruim 125 km door Spanje loopt. Een pelgrimstocht boordevol geschiedenis en cultuur. Er is zelfs een spirituele variant waarbij je een legendarische etappe met een boot vaart.

Veel pelgrims kiezen ervoor om na een gelopen pelgrimstocht naar Santiago de Compostela nog een aantal etappes te lopen naar ‘het einde van de wereld’ (finis-terrae) via de Camino Finisterre. Een mooie epiloog of afsluiting.

Of combineer taallessen met wandelingen door de indrukwekkende Picos de Europa, waarbij je ’s ochtends taal leert en ’s middags de bergen ingaat met een gecertificeerde docent. Er is geen leukere manier om Spaans te leren terwijl je geniet van de prachtige natuur.

Ongeacht welke route je kiest, Spanje heeft een overvloed aan avonturen te bieden. Kies je route en begin aan een onvergetelijke reis!

Playa do Rostro
Playa do Rostro, Costa da Morte

Bijzondere wandelreizen door Spanje