over
Luz Verde

Waarom Luz Verde wandelreizen?

We houden van actieve reizen en interessante bestemmingen en zijn daarvoor het liefst in Spanje en Portugal. We overnachten tijdens het reizen graag in kleinschalige hotels en herbergen. Genieten van het lokale leven, de cultuur en maken graag een praatje met de mensen uit de buurt. En natuurlijk, als het ook maar even kan, wandelen we in de prachtige en gevarieerde natuur.

Doen wat we het leukst vinden...

Een aantal jaren geleden startte Richina met Luz Verde, een organisatie die op maat gemaakte reizen en retreats verzorgt voor yogadocenten die graag met hun groep naar een inspirerende locatie in Spanje willen reizen.

Om hiervoor geschikte locaties te vinden hebben we de tijd genomen en duizenden kilometers door de binnenlanden en langs de kusten van Spanje gereisd, veel moois gezien en fantastisch gewandeld door de afwisselende natuur met bergen, bossen, hoogvlaktes en over  eeuwenoude paden. Met evenzovele bijzondere overnachtingen.

Robert Jan was zeer enthousiast over deze manier van reizen op het Iberisch schiereiland en besloot daarom het roer om te gooien, van organisatieadvies en projectmanagement naar het ontwikkelen en organiseren van wandelreizen in Spanje en Portugal.

In de zomer van 2020 hebben we samen besloten om het organiseren van wandelreizen tot onze hoofdactiviteit te maken en ons volledig te richten op wat we beiden het leukst vinden.

Wat we willen bereiken

We zouden het leuk vinden als we via onze reizen steeds meer mensen kunnen laten genieten van wandelen in de Spaanse en Portugese natuur. We gaan ons best doen om mooie en bijzondere wandeltochten te ontdekken, samen te stellen, te beschrijven en aan te bieden. Voor elk wat wils.

Niet alleen individuele wandelvakanties

Weet je niet of je een tocht wel zo leuk vindt, een langere afstandswandeling te zwaar is of wil je gewoon liever in een groep wandelen dan alleen? Neem dan zeker contact met ons op. Want we gaan binnenkort ook jaarlijkse groepswandelingen organiseren.

We zullen het samen met onze locale partners zo inrichten dat iedereen flexibel kan omgaan met looptijd, afstanden en moeilijkheidsgraden van een route. Individueel op maat en toch als groep. We zijn er zelf ook bij. Wil je op de hoogte blijven, dan kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief. (een paar keer per jaar)

bovenop de Canyon bij Ordesa
Ordesa
Casa di Carmona
Carmona
Aigüestortes y Estany de Maurici
Richina & Robert Jan | Tenerife
Playa de Almáciga, Tenerife
Richina

Richina de Jong

Komt tot rust al wandelend in de natuur en gaat inmiddels niet meer zonder hiking-poles op pad. De organisator die alles het liefst met de Spanjaarden zelf bespreekt. Zoekt met plezier naar originele accommodaties. Puzzelt graag de mensen, locaties en routes aan elkaar en zet de puntjes op de i. 
​

Robert Jan Schokking

Altijd op zoek naar nieuwe wandelgebieden en routes om te verkennen. Zorgt voor de logistiek, het materieel en de navigatie. Ooit gegrepen door de Atlantische kust van de Costa de la Luz en inmiddels verknocht aan het hele Iberische schiereiland.