Wandelen in Spanje 🇪🇸 en Portugal 🇵🇹

over
Ons
Canyon Ordesa, Pyreneeën
Canyon Ordesa, Pyreneeën

Waarom Luz Verde Wandelreizen?

We houden van actieve reizen en interessante bestemmingen en zijn daarvoor het liefst in Spanje en Portugal. We overnachten tijdens het reizen graag in kleinschalige hotels en herbergen. Genieten van het lokale leven, de cultuur en maken graag een praatje met de mensen uit de buurt. En natuurlijk, als het ook maar even kan, wandelen we in de prachtige en gevarieerde natuur.

Casa di Carmona
Carmona

Doen wat we het leukst vinden...

Een aantal jaren geleden startte Richina met Luz Verde (groen licht), dat op maat gemaakte reizen en retreatsverzorgde voor yogadocenten die graag met hun groep naar een inspirerende locatie in Spanje wilden reizen.

Om hiervoor geschikte locaties te vinden hebben we samen de tijd genomen en duizenden kilometers door de binnenlanden en langs de kusten van Spanje gereisd, veel moois gezien en fantastisch gewandeld door de afwisselende natuur met bergen, bossen, hoogvlaktes en over eeuwenoude paden. Met evenzovele bijzondere hotels en herbergen.

AigĂĽestortes, Cascade de Ratera
AigĂĽestortes, Cascade de Ratera

Robert Jan was zeer enthousiast over deze manier van reizen op het Iberisch schiereiland en besloot daarom het roer om te gooien, van organisatieadvies en projectmanagement naar het ontwikkelen en organiseren van wandelreizen in Spanje en Portugal.

In de zomer van 2020 hebben we samen besloten om het organiseren van (individuele) wandelreizen tot onze hoofdactiviteit te maken en ons volledig te richten op wat we beiden het leukst vinden.

Richina & Robert Jan | Tenerife
Playa de Almáciga, Tenerife

Wat we willen bereiken

We willen graag via onze reizen steeds meer mensen laten genieten van het wandelen in de Spaanse en Portugese natuur. We doen ons best om mooie en bijzondere wandeltochten te ontdekken, samen te stellen, te beschrijven en aan te bieden. Voor elk wat wils. 

Samenwerking met Aarts Wandelreizen

Vanaf juni 2023 werken we samen met Aarts Wandelreizen waardoor we ons reisaanbod kunnen uitbreiden met mooie wandelreizen in Portugal. Als we de routes persoonlijk hebben onderzocht en gelopen komen ze ook in het portfolio op onze eigen website.

Niet alleen individuele wandelvakanties

Weet je niet of je een tocht wel zo leuk vindt, een langere afstandswandeling te zwaar is of wil je gewoon liever in een groep wandelen dan alleen? Neem dan zeker contact met ons op. Want we gaan ook jaarlijkse groepswandelingen organiseren zoals een gezamenlijke Camiño dos Faros, de uitdagende 200 km lange route langs de vuurtorens van de ruige Costa da Morte in Galicië.

We zullen het samen met onze locale partners zo inrichten dat iedereen flexibel kan omgaan met looptijd, afstanden en moeilijkheidsgraden van een route. Individueel op maat en toch als groep. We zijn er zelf ook bij. Wil je op de hoogte blijven, dan kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief (een paar keer per jaar).

Peñamellera-Alta, Picos de Europa, Asturias
Peñamellera, Picos de Europa, Asturias
Richina

Richina de Jong

Komt tot rust al wandelend in de natuur en gaat inmiddels niet meer zonder hiking-poles op pad. De organisator die vloeiend Spaans spreekt en alles het liefst met iedereen persoonlijk regelt. Zoekt met plezier naar originele accommodaties. Puzzelt graag de mensen, locaties en routes aan elkaar en zet de puntjes op de i. 


Robert Jan Schokking

Altijd op zoek naar nieuwe wandelgebieden en routes om te verkennen. Zorgt voor de logistiek, het materieel, navigatie en website. Ooit gegrepen door de Atlantische kust van de Costa de la Luz en inmiddels verknocht aan het hele Iberische schiereiland.