over
Ons
Canyon Ordesa, Pyreneeën
Canyon Ordesa, Pyreneeën

Groen licht 🟱

Een aantal jaren geleden startte Richina met Luz Verde (Groen Licht), een onderneming die op maat gemaakte reizen en retreats verzorgde voor yogadocenten die graag met hun groep naar een inspirerende locatie in Spanje wilden reizen.

Om bijzondere en geschikte locaties te vinden hebben we samen de tijd genomen en duizenden kilometers door de binnenlanden en langs de kusten van Spanje gereisd, veel moois gezien, leuke mensen ontmoet en fantastisch gewandeld door de afwisselende natuur met bergen, bossen, hoogvlaktes en over eeuwenoude paden. Met evenzovele bijzondere hotels en herbergen. 

Daarna zijn we eigenlijk niet meer gestopt. Ook Robert Jan heeft toen het roer omgegooid, van organisatieadvies en projectmanagement naar het ontwikkelen en organiseren van wandelingen.

En zo hebben we in de zomer van 2020 samen besloten om het organiseren van (individuele) wandelreizen in Spanje en Portugal via Luz Verde Wandelreizen tot onze gezamenlijke hoofdactiviteit te maken. Iets waar we nog steeds erg blij mee zijn.

Uitzicht vanaf de Jaizkebel, IrĂșn, Baskenland
Uitzicht vanaf de Jaizkebel, IrĂșn, Baskenland

Wat we willen bereiken

We willen graag via onze reizen meer mensen laten genieten van het wandelen in de Spaanse en Portugese natuur. We nemen de tijd om mooie en bijzondere wandeltochten te ontdekken, samen te stellen, te beschrijven en aan te bieden. Naast routes die zijn ontwikkeld door betrokken lokale Spanjaarden en Portugezen zitten inmiddels ook bekende GR’s en een aantal Pelgrimstochten naar Santiago de Compostela in het portfolio. Voor elk wat wils!

Samenwerking met Aarts Wandelreizen

Vanaf juni 2023 werken we intensief samen met Aarts Wandelreizen waardoor we ons individuele reisaanbod kunnen uitbreiden met mooie wandelingen in Portugal. Als we de routes persoonlijk hebben onderzocht en gelopen komen ze ook in het portfolio op onze eigen website (Q4-2023).

Niet alleen individuele wandelvakanties

Weet je niet of je een tocht wel zo leuk vindt, een langere afstandswandeling te zwaar is of wil je gewoon liever in een groep wandelen dan alleen? Neem dan zeker contact met ons op. Want we willen ook een beperkt aantal jaarlijkse groepswandelingen organiseren zoals een gezamenlijke Camiño dos Faros, de uitdagende route langs de vuurtorens van de ruige Costa da Morte in Galicië of bijvoorbeeld de Rota Vicentina in Zuid Portugal.

We zullen het dan samen met onze locale partners zo inrichten dat iedereen flexibel kan omgaan met looptijd, afstanden en moeilijkheidsgraden van een route. Individueel op maat en toch als groep. We zijn er zelf ook bij. Wil je op de hoogte blijven, dan kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief (een paar keer per jaar).

Praia do Carvalhal, Zambujeira do Mar, Costa Vicentina
Rota Vicentina, Alentejo
Richina

Richina de Jong

Komt tot rust al wandelend in de natuur en gaat inmiddels niet meer zonder hiking-poles op pad. De organisator die vloeiend Spaans spreekt en alles het liefst met iedereen persoonlijk regelt. Zoekt met plezier naar originele accommodaties. Puzzelt graag de mensen, locaties en routes aan elkaar en zet de puntjes op de i. ‹

Robert Jan Schokking

Altijd op zoek naar nieuwe wandelgebieden en routes om te verkennen. Zorgt voor de logistiek, het materieel, navigatie en website. Ooit gegrepen door de Atlantische kust van de Costa de la Luz en inmiddels verknocht aan het hele Iberische schiereiland.