REISERVARINGEN

Ik heb enorm genoten

Hallo Richina,

Het eerste gedeelte van mijn reis zit er bijna op, alleen nog de taxi morgen naar ’t vliegveld.

Ik wil je hartelijk bedanken voor al het geregel en je goede zorgen. De natuur, de stilte, de bloemen, de mooie paden, de goede bewegwijzering, de accommodaties en het vervoer waren alles bij elkaar geweldig!

Onderweg ben ik ook een paar aardige mensen tegengekomen. Kortom: ik heb enorm genoten.

Mijn reactie mag met naam en leeftijd op de website. Wellicht dat dat andere 60+ vrouwen stimuleert om hier te wandelen šŸ˜€.

Met hartelijke groet uit Faro,

Monique 
(1958)

PS Alle gevaren waarop gewezen was in de informatie, zijn gelukkig in de praktijk niet voorgekomen. Maar door de aanschaf van extra materiaal (satellietcommunicator, fluitje etc.) voelde ik me niet bang. Dus toch handig!

In Ć©Ć©n woord perfect!

Beste Richina,

Ik ben gisteren teruggekomen van de Camino Portugues-kustroute en wil je bedanken voor de geweldige organisatie van deze mooie reis!

In Ć©Ć©n woord perfect!

Dankjewel!

Carin

Een fantastische reis die we zeer waarschijnlijk nog over gaan doen

Beste Richina,

Wij willen via deze mail je laten weten dat wij een goede tijd hebben gehad. De organisatie van de reis was perfect. Alle afspraken zoals bagagevervoer, transfers en de boottocht waren, allemaal goed geregeld en werden door erg aardige mensen verzorgd.Ā Daarnaast hadden we perfect wandelweer.

Ik weet niet of er nog een evaluatieformulier komt. Zo ja dan zullen wij deze invullen.Ā Een paar kleine dingetjes ter overweging. In het boekje kwamen we meerdere keren naamplaatsen tegen die in de plaatsjes zĆ©lf niet genoemd werden. Hierdoor wisten we niet altijd waar we waren. Dat maakte verder niet zoveel uit omdat de route geweldig en niet te missen, is aangeven door de gele pijlen. Maar de afstand was niet altijd de peilen, soms ging het over een aantal tientallen meters en soms over kilometers verderopā€¦ Daarnaast liepen, volgens mij, links en rechts in de tekst door elkaar heen.

We zijn er niet door verkeerd gelopen, het is meer om aan te geven hoe het leest.

Verder was het een fantastische reis die we zeer waarschijnlijk nog over gaan doen om meer aandacht te hebben voor de geschiedenis van de plaatsen waar we doorheen lopen.

Nogmaals bedankt voor al het regelwerk! Fantastisch!

Met vriendelijke groet,

Gerard Spieker
Marga Kabel

Wandeltocht van Pombal naar Coimbra vanaf 18-4-2024

Inmiddels terug in Nederland genieten we nog na van onze prachtige wandeltocht in Portugal.

We (ik liep deze tocht samen met mijn zoon, wat het extra speciaal maakte) zijn super tevreden. Richina gaf goede adviezen. Van te voren kregen we een duidelijk draaiboek en alles klopte.

Francisco (de man die alles ter plaatse regelde en onze contactpersoon daar was) haalde ons van de trein en sprak het hele programma met ons door. Ook is hij halverwege de tocht nog langs geweest om te evalueren hoe de eerste dagen gegaan waren. Dagelijks hadden we app contact met hem.

De wandelingen waren prachtig. Vooral de eerste 4 dagen loop je in prachtige natuur en kom je bijna niemand tegen. Veel bloemen, vogels, allerlei soorten orchideeƫn, fossielen en prachtige vergezichten.

De accomodaties zijn super. We werden echt in de watten gelegd met heerlijk eten, drankjes enz.

De laatste dag liepen we van Condeixa naar Coimbra en kwamen we weer meer in de bewoonde wereld. Ook veel bedevaartgangers lopen dan een stuk dezelfde route. Het was bijzonder Coimbra binnen te lopen en erg leuk om daar nog rond te kijken.

Voor wie een bijzondere wandelreis wil maken met veel natuur is deze reis een echte aanrader.

Richina, Francisco, hotel Belem, Joana, Marjolein, Maria, hotel do PaƧo en hotel Vitorio, super bedankt.

Koen en Lia

Ik heb oprecht genoten van de camino PortuguƩs

Hallo,

Bij deze wil ik je bedanken voor de mooie reis, die je me bezorgd hebt.

Ik heb oprecht genoten van de camino PortuguĆ©s: de pelgrimstocht op zich, de mooie natuur, kapellen, rivieren, bewegwijzering, het afstempelen van de Credencial, iedere keer ‘buen camino’ uitspreken en horen, de camaraderie onderweg, … Ik kan nog uren doorgaan.

Na de pelgrimstocht heb ik nog een aantal dagen doorgebracht in Porto. Dat had ik beter niet gedaan: deze mooie stad was een beetje teleurstellend ivm de camino PortuguƩs.

Obrigado !!!!
Wieland
šŸ™šŸ™šŸ™

Een intensieve, maar zeker ook een fantastische route

Hoi Richina,

Inmiddels zijn we weer gezond en wel terug in Limburg. We hebben genoten van dit avontuur. Een intensieve, maar zeker ook een fantastische route met vele mooie vergezichten. Een prachtig stukje natuur.

De vlucht is goed verlopen. Geen enkel probleem om de stokken door de douane te krijgen.

De accommodaties waren zeer divers. Van eenvoudig tot luxe.
In een van de accommodaties, La Nueva Allandesa, was het ontbijt niet best (alhoewel het pelgrimsmenu er traditioneel, maar erg lekker was). Zeker niet omdat we die dag een intensieve wandeling hadden. Op zich is dat niet erg. Maar als je er weet van hebt ben je in de gelegenheid om je daarop voor te bereiden.

Nu is vooral nog nagenieten en aan het thuisfront de ervaringen, de verhalen te vertellen.

Dank je wel voor de organisatie.

Groet,
Nel en Margriet

We hebben ons heel welkom en goed gesteund gevoeld!

Hallo Richina,

Mijn dochter en ik zijn gisteren teruggekomen na een week Compostela in Spanje.Ā 

We willen je heel hartelijk bedanken voor de goede hulp, adviezen etc die we van jou ontvangen hebben. Dit heeft zeker geholpen om het een heerlijke en onvergetelijke reis te maken!

We hebben ons heel welkom en goed gesteund gevoeld!

Nogmaals veel dank en we denken al aan een volgende reis, vast weer via jou.

Ook namens Hannah,
groet van Marion

Ik heb van iedere stap genoten

Dag Richina,

Het was fantastisch. Ik heb van iedere stap genoten. Wat een heerlijke rustige route, het was echt met mezelf 2.0 šŸ™‚

Alles was uitstekend geregeld, ontvangst op het vliegveld, accomodaties, eten, transfers.
Dikke pluim.

Hartelijke groet,
Ingrid Floor

Het was een superleuke ervaring

Beste Richina,

Via deze weg willen Annemie & ik jou bedanken voor de goed georganiseerde wandelvakantie.

Het was een superleuke ervaring. De hotels waren prima, bagage steeds op bestemming, aangename wandelingen en het weer was ook bijzonder goed.

Hartelijk dank!

Groetjes,

Annemie en Evi

We kijken terug op een mooi avontuur

Dag Richina,

Wij zijn gistermiddag weer geland. We kijken terug op een mooi avontuur.

Genoten van prachtige landschappen en bloemen en hele lieve mensen die goed voor ons gezorgd hebben. Zeker de eerste 11 dagen waren goed en fijn op leuke en verrassende locaties. Verschillende, erg leuke ontmoetingen.

Sector 12, 13 en 14 vielen ons wat tegen, na Monchique afdalen en weer terug komen in de sfeer van de kust en ook andere landschappen. We kwamen toevallig ook in de stormende regen en onweer aan op de kaap. Maar wel zijn we blij dat we de hele route in een keer hebben gelopen.

De organisatie van Proactivetur was geweldig goed. We konden JoĆ£o altijd bellen (goed bereikbaar) en even overleggen over een ander tijdstip van de taxi, of over andere vragen.

De dag route (na de klim vanaf de Dam) naar Silves was plotseling afgesloten vanwege een autocross. Enorme herrie en zandverstuivingen. Toen moesten we zelf een andere weg door het berglandschap zoeken want de Via werd die (zaterdag) gebruikt als crossbaan. We mochten daar niet lopen en dat kon ook niet. Heel bizar om mee te maken. Voor JoĆ£o was dit ook een verrassing. Hij kon ons daar niet mee helpen, maar bood zeker aan om ons ergens met een taxi op te laten halen. Dat vonden we niet nodig.

Het was goed dat we zelf een GPS van de route hadden en al zoekend op de GPS vonden we andere paden en  kwamen we uiteindelijk net voor Silves weer op de route naar Silves aan, maar dat was wel lastig toen.

Zo heb je wel een GPS nodig hoor, want niet altijd was het pad goed aangegeven.

In ieder geval dank voor ook jouw ondersteuning.
Ik was erg ontroerd door Rosaria in Alcoutim.
Wat een lieve bijzondere vrouw en we hadden zo een mooi contact met haar.

Zou haar nog wel een mailtje willen sturen.
Maar ik heb niet haar mailadres.

Hartelijke groet, ook namens H.
I.

Dit is de laatste reiservaring van deze categorie