Spanje, Catalunya, Aragón, Valencia, Natuurpark Els Ports, Taragona, Teruel, Matarraña

Verrassende rondwandeling door Els Ports

Wandelen over eeuwenoude handelsroutes

Op 30 km van de kust tussen Barcelona en Valencia, vlak achter de Ebro Delta, ligt het indrukwekkende natuurpark Els Ports. Een ruig kalkmassief dat vanaf het vlakke land bijna recht omhoog lijkt te gaan.

In zes verrassende etappes trek je rond in een bijzonder en ongerept stuk natuur met een rijke historie, mooie vergezichten, bossen, rivieren, watervallen en diepe kloven. Voor het vervoer van je bagage wordt gezorgd. Omdat dit gebied nog vrij onbekend is, geniet je er in alle rust van de natuur en de lokale gastvrijheid.

Els Ports - 18 (1)

Els Ports de Beceite

De tocht neemt je mee over eeuwenoude handelsroutes en de natuurlijke toegangspoorten van het gebergte, die de historische stadjes zoals Beceite en Arnes en het achterliggende land ontsluiten (Els Ports).

Je logeert in kleinschalige hotels in oude middeleeuwse stadjes, verrassende herbergen in de bergen en geniet van de rust in een klein voormalig klooster.

De natuur is er prachtig met de typische flora van een berglandschap. Uitgestrekte bossen met wilde dennen, prachtige valleien met steeneiken en beuken en hoogvlaktes met hoge grassen.

Het is een van de belangrijkste Spaanse steenbokreservaten. Andere opvallende dieren in het park zijn de gier, de steenarend, de Iberische lynx, de blauwe rotslijster en de adder.

Uitzicht tijdens Peñarroya de Tastavins - El Boixar

Prachtige omgeving

Sommige bergen hebben door de kalksteenerosie zeer bijzondere vormen gekregen en een aantal van de kloven zijn zeer smal en hoog. In de rivier de Matarraña en de Río Ulldemó vlakbij Beceite zijn natuurlijke poelen waar je heerlijk in kan zwemmen en afkoelen na een dag wandelen.

Een reis door drie koninkrijken

Het gebied van Els Ports ligt in drie voormalige koninkrijken, inmiddels de drie autonome regio’s Catalonië, Aragón en Valencia. In het zuiden van het gebergte ligt het drielandenpunt op de Tossal dels tres Reis (1.350 meter). 

Rust & natuur

Wandel in alle rust en geniet van het ruige gebergte, de flora en fauna met gieren, steenarenden en steenbokken

Eigen tempo

Kies voor je eigen tempo en afstanden door de route in overleg met de lokale experts in te korten

Spaanse Gastvrijheid

Geniet van het verblijf in kleinschalige hotels en herbergen in de drie regio's Valencia, Catalonië en Aragón

Accommodaties

Je logeert in leuke kleinschalige hotels en herbergen waarbij de kamers eigen sanitair hebben. Zowel het diner als het ontbijt zijn inbegrepen. In overleg en tegen een kleine vergoeding kan een lunchpakket voor je worden gemaakt.

De eigenaren van de accommodaties zijn erg gastvrij en kennen het gebied en de routes goed. Ze vinden het leuk om er meer over te vertellen. Daarnaast zijn ze ook trots op hun culturele erfgoed en weten veel van de geschiedenis van de streek, de natuur, de stadjes en hun soms monumentale gebouwen.

Als je dat wilt helpen ze je graag met het aanpassen van een route.

INBEGREPEN

 • 7 nachten in authentieke accommodaties langs de route – alle kamers met eigen badkamer
 • Ontvangst in het eerste hotel met persoonlijke uitleg en uitreiking van de documentatie
 • Alle ontbijten en diners
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties (max. 20 kg)
 • Transfers (naar vertrekpunten of bij verkorte routes)
 • Routekaart 1:25.000, een routeboek met gedetailleerde routebeschrijving, GPX routes per dag
 • Lokaal telefoonnummer voor noodgevallen, informatie of extra transfers
 • Garantieregeling voor de reissom via STO

EXCLUSIEF

 • Lunchpakketten (bij iedere accommodatie te bestellen of waar mogelijk in de dorpen in te kopen)
 • Heen en terugreis naar Beceite
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten per boeking € 15

EXTRA TE BOEKEN

 • Extra rust- of wandeldagen
 • Een gids mee per etappe

OVERIG

 • Prijzen zijn per persoon op basis van een 2-persoonskamer
 • Toeslag € 160 p.p. voor 1-persoonskamers bij 2 personen
 • Toeslag € 265 bij 1-persoonsboeking

VIDEO

FAQ

Vanuit Nederland kan je vliegen met de trein reizen naar Barcelona of Reus (Tarragona). Van hieruit reis je verder met de bus naar Valderrobres. Daar wordt je opgehaald en naar je eerste hotel gebracht. Je kunt natuurlijk ook een auto huren op het vliegveld.

We raden je aan om te boeken wanneer je zeker weet wanneer je wilt gaan. Hoewel het meestal rustig is in dit gebied zijn hotels en accommodaties kleinschalig en als gevolg relatief snel volgeboekt.

De route is opgezet voor ervaren wandelaars maar bevat eigenlijk geen technische moeilijkheden. Wel zijn het behoorlijke afstanden en hoogteverschillen, dus een goede wandelconditie is aan te raden. In overleg kunnen routes ingekort worden.

Je koffer of tas laat je in het hotel achter. Terwijl je geniet van je wandeling wordt je bagage naar de  volgende accommodatie op de route gebracht.

Estels del sud