Spanje, Asturias, Picos de Europa, Bulnes, Tresviso, Pico Paisano
Taal- & Wandelreis in de Picos de Europa

Wandel en leer Spaans met een kleine groep

Deze unieke reis wordt georganiseerd door Ana, onze Spaanse partner in Asturias. Ze is opgegroeid in de omgeving, spreekt vloeiend Engels en combineert Spaanse lessen met dagelijkse begeleide wandelingen in de indrukwekkende bergen van de Picos de Europa. Een week ondergedompeld in het lokale dorpsleven: Leuker kan het leren van een taal toch niet worden?

Een taalschool met een twist ūüĒÄ

Het leren van Spaans wordt gemixt met wandelen in het Nationaal Park Picos de Europa in het noorden van Spanje. Je logeert in een hotel of appartement in het dorp en kan zelfs bij een gastgezin verblijven. 

Een intensieve cursus Spaans met maximaal zes personen, materiaal en eventueel een niveautoets als je dat wilt. Tijdens de lesuren is er toegang tot de schoolkeuken, met gratis koffie, thee en koekjes!

Van maandag tot en met de donderdag worden er in de middag begeleide wandelingen georganiseerd waarbij het geleerde Spaans in de praktijk kan worden gebracht. Onderweg wordt veel verteld over de natuur en cultuur. In de avond kan er samen geproefd worden van de traditionele keuken in de restaurantjes van het dorp.

Alle benodigde transfers in de omgeving voor de wandelingen zijn inbegrepen en voor de wandelingen die je zelf gaat maken op je vrije dagen krijg je een kaart met voldoende detailniveau van het gebied. Over de zelf te ondernemen lokale wandel- en culturele activiteiten in de buurt wordt vanzelfsprekend uitgebreid advies gegeven.

Loop & leer

Wandel met je mede-cursisten in de prachtige omgeving en leer de Spaanse taal op natuurlijke wijze

Cultuur & Historie

Ontdek verborgen dorpen, luister naar de lokale legendes en proef het lokale Spaanse dorpsleven

Traditionele keuken

Geniet van de duurzame Asturiaanse traditionele keuken en proef de lokale cider en kaas

Kleine klassen, max 4 leerlingen

De cursussen beginnen op maandag, dus je kunt elk moment voor die tijd komen. Van maandag tot en met vrijdag heb je 4 x 50 minuten les in de leuke school in het dorp en daarna ongeveer 4 uur durende wandelingen in het Nationaal Park en de omgeving, waar je tegelijkertijd je Spaans kunt oefenen. De vrijdagmiddag en het weekend is vrij om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Je wordt uitgebreid geadviseerd over de mogelijke activiteiten.

De klassen blijven klein, met een maximum van 4 personen. En vanaf alle instapniveaus, zodat je gegarandeerd heel veel praktisch Spaans leert!

Houd er rekening mee dat als er slechts één persoon op een cursus is, de lessen worden teruggebracht tot drie per dag.

Lokaal met uitzicht op de Picos
Leslokaal

Een redelijke conditie is voldoende

De wandelingen zijn een geweldige manier om gesprekken op gang te brengen en iedereen doet mee. De docenten zijn alle afkomstig uit het gebied en de excursies bieden een hele goede kans om de taal samen te oefenen.

Tijdens de wandelingen gaan de docenten graag buiten de gebaande paden en laten ze je de verborgen bezienswaardigheden en geneugten zien die de omgeving te bieden heeft, zoals de oude dorpjes verscholen in de valleien van de bergen. De wandelingen zijn afgestemd op de groep en een redelijke conditie is voldoende.

Neem je hond mee ūüźē

Als je hond sociaal is en goed luistert, is hij welkom in de school en mag je hem ook meenemen op de wandelingen. In de omgeving van het dorp zijn ook enkele accommodaties die de mogelijkheid bieden om met je hond te verblijven. Laat ons weten als je van plan bent om met je hond te komen. Dan kunnen we bespreken hoe we ervoor kunnen zorgen dat je hond ook een leuke vakantie heeft! 

Tresviso
Tresviso

Het eerste nationale park van Spanje

De Picos de Europa zijn een ruige bergketen die voor de Atlantische kust oprijst tot een hoogte van 2.650 meter op slechts 20 km landinwaarts. Het was dan ook het eerste land wat de zeelieden van Europa zagen komend vanaf de Atlantische oceaan. 

De groene en bergachtige omgeving is heel wat anders dan het beeld wat de meeste mensen hebben van Spanje. De Picos de Europa waren het eerste nationale natuurpark van Spanje en als je er bent, is goed te zien waarom. De bergen zijn op zijn zachtst gezegd, zeer bijzonder.

Het kalksteenmassief waaruit de Picos bestaan is in miljoenen jaren ge√ęrodeerd tot enorme canyons. Met kristalblauwe rivieren diep beneden en een overvloed aan wilde dieren. Elke dag ziet u waarschijnlijk groepen van gieren rondcirkelen naast de vele andere vogelsoorten. Er lopen ook beren en wolven in het wild rond, al zal je die in de meeste gevallen niet tegenkomen.

Picos de Europa, Naranjo de Bulnes
Picos de Europa, Naranjo de Bulnes

Duurzame gastronomie

De gastronomie van het gebied is fantastisch: eenvoudig eten, gemaakt van hoogwaardige lokale ingredi√ęnten en bereid volgens de hoogste normen en met kennis van generaties. Goed en samen eten is een groot deel van de cultuur die we je willen laten ervaren.

De school is klein en wordt gerund door Ana. Ze is in het gebied opgegroeid en heeft een passie voor talen en alles wat de omgeving en de Picos te bieden hebben.

Je zult een geweldige en leerzame tijd hebben!

Picos de Europa - Tielve-Sotres
Picos de Europa - Tielve-Sotres

Cultureel erfgoed

Leer het culturele erfgoed kennen en verblijf in kleinschalige accommodaties

Eigen tempo

De wandelingen en afstanden worden afgestemd op het niveau van de groep

Neem je hond mee

Naar school, tijdens wandelingen en logeer in een hondvriendelijke accommodatie

INBEGREPEN

EXCLUSIEF

EXTRA TE BOEKEN

OVERIG

VAN DAG TOT DAG

NB¬†vanaf november tot februari wordt er in de ochtenden van 09.00 tot 13.00 uur gewandeld en worden de Spaanse lessen gegeven van 16.30-20.30 uur. Want het is vroeg donker. Het reisschema kan ook vari√ęren afhankelijk van het wandelniveau van de groep en de weersomstandigheden (veiligheid).

Dag 7

Vertrek

Einde van de cursus. Inpakken en terug naar het vliegveld of treinstation na een leerzame week ondergedompeld in de Spaanse cultuur en natuur.

Dag 6

Vrije wandeling

Zaterdag is vrij voor de groep om zonder begeleiding op stap te gaan. De docenten zijn altijd beschikbaar om je advies te geven over wat je kan ondernemen. Er zijn vele geweldige routes  in de buurt die zelf goed kan wandelen. Van alle niveaus en verschillende afstanden.

Dag 5

Cursus en vrije wandeling

9:00-13:00 Spaanse les

Na de lessen krijg je tips voor het organiseren van het brede scala aan buitenactiviteiten die beschikbaar zijn in de omgeving. Waaronder leuke locaties en wandelingen om van te genieten tijdens deze vrije middag en in het aankomende weekend.

Taalschool Picos de Europa

Dag 4

Cursus en wandeling

9:00-13:00 Spaanse les

16:30-20:30 Uitgebreide boswandeling in de buurt van de school, bezoek aan een lokale boerderij met boomgaard en je krijgt een idee van de traditionele manier van leven. Proeven van de lokale zelfgemaakte cider.

Llegar de Sidra

Dag 3

Cursus en wandeling

9:00-13:00 Spaanse les

16:00-20:00 Reis naar het hart van de Picos de Europa. Deze wandeling is een klassieke canyon-route naar een verborgen dorp genaamd Bulnes. Geweldig uitzicht, veel gelegenheid voor fotografie en heel veel geschiedenis.

Bulnes

Dag 2

Cursus en wandeling

9:00-13:00 Spaanse les

16:00-20:00 Wandeling naar Tresviso, een prachtige wandeling in een indrukwekkende kloof naar een verborgen dorp, waar je de lokale kaas kunt proeven met een welverdiende ca√Īa.

Dag 1

Ontvangst, cursus, wandeling

Alle tijden zijn flexibel en kunnen gedurende de week veranderen als gevolg van weersomstandigheden of groepswensen. 

Op maandag ontmoeten de groep en docenten elkaar op de school om 9:00, na een korte kennismaking met elkaar, volgt Spaanse les tot 13:00 (4 x 50 minuten). 

Sommige lessen kunnen buiten in de omgeving gegeven worden. 

16:00-20:00 Op naar de heuvels en lopen over de Pe√Īamellera Alta, de berg vlak bij de school en een uitstekende manier om een idee te krijgen van de omgeving.

INFORMEER OF RESERVEER

Medereiziger (bij meer dan twee personen kan dit ook bij de opmerkingen)
Ana en Richina
Ana en Richina

FAQ

De dichtstbijzijnde stad is Santander. Wat verderop liggen Bilbao en Oviedo. Er zijn transferservices mogelijk vanaf deze luchthavens, of er is openbaar vervoer beschikbaar. Er zijn ook treinverbindingen (Thalys-TGV) vanuit Nederland. Samen met Ana kunnen we je afhankelijk van de datum van vertrek een aantal reisopties geven. 

De routes die worden gewandeld bevatten geen technische moeilijkheden. Daarbij worden de gezamenlijke routes afgestemd op de groep. De docenten zijn zeer goed bekend met  het gebied. 

Je loopt in de bergen dus houd wel rekening met afstanden en hoogteverschillen. Een redelijke wandelconditie is aan te raden.

De wandelingen later in de week op de vrijdag en zaterdag zijn vrij en kunnen naar eigen behoefte worden ingevuld.

Bergwandelstokken of telescopische trekkingstokken hebben eigenlijk alleen maar voordelen vinden wij. 

Ze zorgen zorgen om te beginnen voor een goede balans op oneffen stukken of bij losse stenen. Bij het stijgen, maar vooral ook bij het afdalen. Het oversteken van riviertjes met gladde stenen op de bodem levert minder risico’s op. Verder zorgt het gebruik van stokken ook voor minder belasting van je knie√ęn en voorkomt het stijve vingers bij langdurige wandelingen.¬†Sommigen vinden √©√©n stok voldoende, anderen willen niet anders dan twee tegelijk.

De stokken kunnen deze week zeker goed van pas komen als je het idee hebt dat je in je vrije dagen de hogere bergpassen wilt beklimmen.

Lokaal zijn bergwandelstokken te koop of te huur, maar je kan natuurlijk ook je eigen stokken meenemen. Let dan wel op hoe je ze vervoert, want alleen in uitzonderlijke gevallen mogen de stokken mee met de handbagage. De luchtvaartmaatschappij kan je daarover informeren. In de meeste gevallen moeten ze mee in de ruimbagage.

Wat je mee zou moeten nemen kan je op het laatste moment op basis van de weersverwachting voor je reis nog definitief afstemmen met Ana.

Maar als basis kan je uitgaan van het volgende: Het jaargetijde waarin je gaat en het te verwachten weer speelt een belangrijke rol. 

Neem in ieder geval een dagrugzak mee voor extra kleding en water.

Aangezien je in de bergen loopt is een regenjas eigenlijk altijd een accessoire wat je bij je moet hebben. Het weer kan er snel omslaan. Zeker hier aan de noordelijke Spaanse kust. 

Zorg voor meerdere lagen kleding. Waarbij niet-vocht-opnemende stoffen belangrijk zijn voor de afvoer van transpiratie. Zoals merinowol en synthetische stoffen. Denk ook aan een ademende winddichte laag voor als het stevig waait.

Wat schoenen betreft zijn er meerdere mogelijkheden. Als je de gezamenlijke wandelingen met de docenten gaat maken bij droog weer, zijn lichte lage en flexibele bergwandel- of trail running schoenen perfect. Het loopt licht en met voldoende grip; blaren zijn een uitzondering.

Bij regenachtig weer zijn wat hogere maar vooral ademende waterdichte (Goretex) bergwandelschoenen aan te raden. Gebruik wollen of synthetische sokken en voorkom vooral natte voeten.

Picos de Europa