Etappe 10. Lugo - A Ponte Ferreira

Een deel van de route gaat over lokale wegen en verharde paden. Het moeilijkste is het aantal kilometers dat moet worden afgelegd. De hoogteverschillen tot aan Ponte Ferreira zijn praktisch nul.

Je loopt over het Praza Maior langs de Kathedraal van María de Lugo door de straat Rúa do Bon Xesús. Voor de kathedraal, op het plein van Pío XII ga je door de stadspoort richting de Rúa de Santiago die je, met alle bochten mee, helemaal afloopt tot aan de Romaanse brug A Ponte Vella over de Río Miño.

Je steekt de rivier over en gaat dan naar rechts waar je vlak bij de mijlpaal van 100,9 km, het kerkje van San Lázaro ziet. Verderop is uitkijkpunt Blanco Amor waar je de stad nog eenmaal overziet. Verderop kom je bij de Estrada Logo Palas de Rei. De weg heeft geen vluchtstrook, maar er loopt een voetpad parallel aan. Zo kom je bij San Vicente do Burgo waar je een barokke kerk uit de 18e eeuw ziet. In O Burgo is ook een ruimte met frisdrank automaat en water. Als je de weg verder vervolgt, kom je bij A Uceira. Iets verderop staat en bord met een korte alternatieve route via Santa Eulalia de Bóveda. Deze Romaanse tempel uit de 3e eeuw vereerde de godin van Cibeles en later de heilige Eulalia. Terugkerend naar de route, is verderop weer een alternatieve route naar Bacurín en de Romaanse kerk gewijd aan Saint Miguel. Hier bevindt zich ook het grote vierkante Pazo van Saint Miguel.

Na enkele kilometers loop je over paden omgeven door velden en bossen kom je bij Lugar de San Pedro de Mera weer op de geasfalteerde weg. Daarna kom je langs San Pedro de Abaixo en Taboeiro. Verderop tref je het café O Candido aan waar je een tijdje kunt uitrusten voordat je verder gaat.

Je loopt nu verder over onverharde wegen naar O Burgo de Negral en via Vilacarpide kom je door het iets groter gehucht Pacio. Je vervolgt je weg tot aan A Pena da Galiña waar je linksaf gaat richting A Ponte Ferreira, het eindpunt van de etappe.