Etappe 11. A Ponte Ferreira - Melide

Een etappe met een sterk landelijk karakter en wat kleine heuvels in het terrein. Deze etappe leidt je naar Melide, het geografische centrum van Galicia en het punt waar de Camino Primitivo aansluit op de populaire Camino Francés. Vanaf hier zal het een stuk drukker worden op de route.

Je gaat richting A Leboreira over de Chao da Laboreira (619m). De weg gaat af en toe over van verhard naar onverhard en na een paar kilometer kom je bij de Iglesia de San Xurxo de Augas Santas, waar je ook een begraafplaats en een beeldhouwwerk van Sint Jacob in een fontein vindt. Je gaat verder door het veld om naar Montecelo (68,8) en Merlán te gaan, met een kerk die aan San Salvador is gewijd. Bij de volgende kruising zie je een pijl die de route aangeeft die je moet volgen. Je komt door Casa Camiño en vervolgens bij O Hospital das Seixas, gelegen in de bergpas Serra do Careón. Hier bevond zich ooit een pelgrimshospitaal. Er staat nog een grote Horreo (opslagruimte). De weg gaat verder richting Vilouriz.

Je loopt door een mooie omgeving en combineert geasfalteerde wegen met paden terwijl je enkele kleine dorpen doorkruist, zoals Vilamor en Irago de Arriba. Je komt bij de rivier de Furelos en steekt deze over om bij Melide te komen.

Je loopt het oude centrum van Melide binnen via de Avenida Toques e Friol. Je gaat verder in de Rúa Mateo Segade Bugeiro tot de Rúa Principal. Je zult opmerken dat er inmiddels veel meer pelgrims te zien zijn. De andere pelgrims, afkomstig uit het zuidoosten, lopen de meest populaire Camino Francés waarbij sommigen al 750 kilometer (of meer) in de benen hebben zitten. Na de volgende etappe in Arzúa komen ook de pelgrims van de Camino del Norte op de route erbij.