Etappe 7. Muxía - Nemiña

Het eerste deel van de etappe langs de kust tussen Muxía en kaap Touriñán is veeleisend, met een drietal hoge bergen die in 10 kilometer overwonnen moeten worden. Bij de eerste, de Monte Cachelmo (174m) stijg je over een afstand van 750 meter van 0 naar 150 meter (een gemiddeld stijgingspercentage van 23%). 

De Monte da Buitra valt na deze klim relatief mee, vooral als je vooraf niet helemaal afdaalt tot het strand van Arnela. Daarna volgt de Monte Pedrouzo waarbij je in 2 kilometer klimt van zeeniveau naar 264 meter hoogte (13%). Een cumulatief positief hoogteverschil van minstens 800 meter over de gehele etappe.

Het pad langs de kliffen, rond de kaap en langs de vuurtoren van Touriñán is indrukwekkend. De kaap Touriñán is tevens het meest westelijke stukje Spaanse vasteland. Het blijft wat vlakker na de vuurtoren en de route gaat via het dorp Talón naar het einde van deze voorlaatste etappe, het mooie strand van Nemiña.

Etappe 7. Muxía-Nemiña

🟠 Open de officiële route van de Traski (2020) voor de 7e etappe door de QR-code te scannen vanuit de zoekbalk van de Wikiloc-app.

🟢 Kies voor download GPX als je de officiële GPX track van de Traski (2020) voor deze 7e etappe wilt downloaden