Etappe 5. Arou - Camariñas

Het is een rustige start langs de stranden van Arou, waarna de route de ruige kust volgt die de naam Costa da Morte eer aandoet. De rotsen lijken net raspen waar geen scheepsromp tegen bestand is. Dit gaat zo door tot bij het haventje van Santa Mariña.

Langzamerhand kom je in een duinlandschap. Na het ronden van Cabo Veo, je kan er ook voorzichtig overheen, heb je een prachtig zicht op de stranden en duinen van Trece.

Na het strand te hebben overgestoken wandel je door tot Punta do Boi met de Engelse begraafplaats van de HMS Serpent, waar de rangen bepaalden waar de zeelieden begraven werden.

Vanaf hier kan je de Kaap Vilán zien. Het pad gaat door langs de Rieira-stranden met de zoömorfische rotsen (de geliefden en de beren). Na het beklimmen van de A Pedrosa rots kom je aan bij de grote vuurtoren op de rots. Nog 7 kilometer over wat vlakker terrein. Ondertussen wandel je de Ría de Camariñas binnen en het landschap verwisselt weer van gedaante.

HMS Serpent

Etappe 5. Arou-Camariñas

Open de officiële route van de Traski (2020) voor de 5e etappe door de QR-code te scannen vanuit de zoekbalk van de Wikiloc-app.

 

Of kies voor download GPX als je de officiële GPX track van de Traski (2020) voor deze 5e etappe wilt downloaden.