Etappe 2. Niñóns - Ponteceso

De tweede en wat langere en zwaardere etappe neemt je mee   langs een grote verscheidenheid aan landschappen. Het eerste deel gaat langs de ruige kust, soms loop je hoog over, soms vlak bij de golven. Het pad langs de inhammen en de kleine strandjes van A Barda brengen je naar de kliffen van Cabo Roncudo met de gelijknamige vuurtoren. Het is een lange etappe dus neem ruim de tijd voor de wandeling zodat je kan genieten van al het moois.

Ook bij Roncudo zijn de rotsen waar de Percebeiros (eendenmossel-vissers) hun leven riskeren bij het lossteken van de kostbare schaaldieren, terwijl de woeste oceaan op ze inbeukt. Je komt de vissers op de gehele route regelmatig tegen op plaatsen waar de zee het ruwst is.

Het pad gaat verder langs de vissershaven van Corme de Ría de Corme y Laxe in waar de zee rustiger wordt. De Ría is een estuarium, een bijzonder stuk natuur waar een rivier in de zee uitmondt, vergelijkbaar met de Eems in Nederland. In deze Ría stroomt de Anllóns. Je hebt een prachtig uitzicht op het binnenland, de bossen, stranden en duinen tot aan Ponteceso.

Etappe 2. Niñóns-Ponteceso

🟠 Open de officiële route van de Traski (2020) voor de 2e etappe door de QR-code te scannen vanuit de zoekbalk van de Wikiloc-app.

🟢 Kies voor download GPX als je de officiële GPX track van de Traski (2020) voor deze 2e etappe wilt downloaden.