Avontuurlijke Wandelvakanties

Ontdek Spanje tijdens het wandelen

Een paradijs voor natuurliefhebbers

Spanje is beroemd om haar zon, zee en strand. Maar het is zeker ook een paradijs voor natuurliefhebbers. Van de besneeuwde bergtoppen in de Picos de Europa en de pittoreske groene kusten van Baskenland in het noorden tot het zonovergoten Andalusië met de bergen van de Sierra Nevada en de lange stranden van de Costa de la Luz.

Of van de grillige Atlantische kust van Galicië in het uiterste noordwesten van Spanje tot aan de spiegelende bergmeren van de Pyreneeën in het oosten. En niet te vergeten, de weelderige natuur van de Canarische Eilanden voor de kust van Afrika en het eigen karakter van de Balearen.

Reliëf van Spanje
Spaans straatje
Siësta

Warm en gepassioneerd

Spanjaarden zijn trots op hun land. Iets wat je meteen opmerkt als je ze iets vraagt of een praatje met ze maakt. Enthousiast leggen ze je graag alles uit over de lokale natuur, hun rijke cultuur en culinaire tradities. Om jezelf even onder te dompelen in de Spaanse cultuur is overnachten het leukste in kleinschalige herbergen en hotels, waar tijd is voor persoonlijk contact.

Net even buiten de gebaande paden

Zoals gezegd is er heel veel te ontdekken in Spanje en daar zijn wij ook volop mee bezig. We zoeken naar bijzondere wandelingen in de natuur, net even buiten de gebaande paden. En dat steeds weer in andere gebieden en voor verschillende wandelniveaus. Doordat we de tochten samenstellen met partners en experts uit de regio is er tijdens de reis altijd een lokaal aanspreekpunt voor informatie of hulp.

Ter inspiratie

Als je van de zee houdt en het niet erg vindt om af en toe stevig te klimmen en te dalen is er de uitdagende Camiño dos Faros. In een aantal dagen loop je langs de ruige kust over de vele kliffen en stranden van de Costa da Morte naar Finisterre (het einde van de wereld volgens de Romeinen) in het uiterste noordwesten van Spanje.

Maar het kan ook zijn dat je liever in een rustig en bergachtig natuurpark vol bijzondere flora en fauna op de grens van Catalonië en Aragón wil rondtrekken. Vlak bij de kust, tussen Barcelona en Valencia. Dan is de zesdaagse route door natuurpark Els Ports de Beceite zeker aan te raden.

Wil je het liever zo duurzaam mogelijk? Dan kan je met de trein door de bergen naar La Pobla de Segur voor een rondwandeling over oude herderspaden door de uitlopers van de Pyreneeën. De tocht worden door een aantal herbergiers georganiseerd met een focus op duurzaamheid. Je hoeft nergens meer naar om te kijken, behalve de natuur.

Of heb je misschien zin in een pelgrimstocht? Als je graag natuur combineert met cultuur en een kleine beproeving dan is de Camino Primitivo wellicht iets voor je. In 14 etappes loop je dan de oorspronkelijke route uit de 9e eeuw van Oviedo door de bergen naar Santiago de Compostela. De pelgrimsroute waarmee het allemaal begon.

En dan, voorlopig als laatste, nog iets speciaals: Wil je graag de Spaanse taal leren en tegelijkertijd wandelen door de indrukwekkende Picos de Europa? Die mogelijkheid is er. Voor alle niveaus. En op een hele leuke manier. Want aan de voet van de ‘Picos’ is een kleine taalschool waarbij je na de lessen in de ochtend, ’s middags samen de bergen ingaat. Wandelen met je gecertificeerde docent, afkomstig uit het gebied, die je van alles vertelt over lokale natuur en cultuur. Wij denken dat er geen leukere manier is om Spaans te leren.

Playa do Rostro
Playa do Rostro, Costa da Morte

Wandelreizen

Locatie: Costa da Morte, Galicië
Reisduur: 10 dagen / 9 nachten
Arrangement: logies, ontbijt
Reissom: vanaf € 635

Locatie: Provincie Lérida, Catalonië.
Reisduur: 7 dagen / 6 nachten
Arrangement: volpension
Reissom: vanaf € 750,-

Locatie: Beceite, Aragón
Reisduur: 8 dagen / 7 nachten
Arrangement: halfpension
Reissom:  vanaf € 735,-

Locatie: Oviedo – Santiago de Compostela
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Arrangement: logies, ontbijt
Reissom: vanaf € 785,-

Locatie: Picos de Europa – Cantabria/Asturia
Reisduur: 8 dagen / 7 nachten
Arrangement: cursus, logies, ontbijt
Reissom: vanaf € 719 – € 858

Reiservaringen

Jotham
Reiziger in 2022
Lees verder
Camiño dos Faros, wat een bijzondere tocht. De kustlijn is adembenemend en heeft veel verschillende gezichten. Soms fysiek best een uitdaging maar meer dan de moeite waard. Het verzorgen van de logistiek, prachtige hotels en bagage was super. Het persoonlijke contact en advies tijdens de tocht was heel fijn.
Jan en PeterReizigers in 2022
Lees verder

In mei 2022 hebben we de Camino Primitivo gelopen (van Oviedo (Noord-Spanje) naar Santiago). De tocht heeft aan alle verwachtingen voldaan. Bergachtig gebied, ongerepte natuur en een ongekende weidsheid.

Kortom een geweldige ervaring, mede door de uitstekende organisatie van de wandeltocht door LuzVerde.

Andreas
Reiziger in 2022
Lees verder
Onze wandeltocht langs de vuurtorens van Galicië was een bijzondere ervaring. Wij waren redelijk getraind, maar toch zijn de rotsen en beklimmingen een aardige uitdaging. Daarom was het fantastisch dat verder alles perfect geregeld was: van de vlucht en transfer tot de taxi's met de koffers en de heerlijke (kleine) hotels. Tot in de puntjes!
Previous
Next

Heb je zelf een idee?

Vanzelfsprekend; heb je zelf een idee waar of waarheen je wilt wandelen? We organiseren graag je overnachtingen, bagagevervoer en transfers.

We zullen het het aanbod in Spanje snel verder uitbreiden. Maar zoals gezegd, we wandelen zelf alle tochten die we aanbieden en dat kost tijd. Dit jaar zitten de Spaanse eilanden in de pijplijn. Bijzondere meerdaagse wandelingen in de indrukwekkende groene en vulkanische natuur van de Canarische Eilanden; Tenerife, het groene la Palma en la Gomera.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Gomera hermigua
Hermigua, La Gomerra

Cultuur & Historie

Ontdek verlaten ruïnes, rustige dorpjes en droom weg bij legendes en verhalen

Rust & natuur

Wandel in alle rust in de afwisselende natuur van Spanje

Culinaire tradities

Geniet van de duurzame lokale keuken gebaseerd op eeuwenoude tradities

De voordelen van reizen met Luz Verde

Je reist zelfstandig, maar staat er niet alleen voor. Omdat we iedere reis samen met een lokale partner organiseren heb je altijd een lokaal en ervaren aanspreekpunt (24/7) voor informatie of hulp. Voor alle wandelreizen die we aanbieden geldt dat we ze zelf hebben gelopen. De leuke en sfeervolle kleinschalige hotels en herbergen langs de routes hebben we bezocht en in de meeste gevallen hebben we er ook gelogeerd. Ook lokale gidsen en taxichauffeurs voor de transfers hebben we gesproken.

De reizen zoals we ze aanbieden kunnen ook de basis zijn voor een wandelreis op maat. We denken graag mee over extra rustdagen en aanpassing van routes of accommodaties. Vul bij je vrijblijvende reisaanvraag alvast zoveel mogelijk wensen in. Je kan vooraf natuurlijk ook contact opnemen, dan bespreken we de mogelijkheden samen.

We willen je graag een onbezorgde reis laten beleven dus naast een interessant en ontspannend wandelprogramma moeten ook de randvoorwaarden van de reis goed geregeld zijn. Als je individueel of als groep een reis via Luz Verde boekt kan je ervan op aan dat we samenwerken met verantwoordelijke en verzekerde gidsen, vervoerders en accommodaties. En dat wij zelf ook op op alle vlakken goed verzekerd zijn.

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties en STO Garant, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement.

Meer over Luz Verde…

Es Vedra, Ibiza
Es Vedra, Ibiza

Gastvrije hotels

Verblijf in kleinschalige en authentieke accommodaties

Persoonlijk advies

Kies voor je eigen tempo en afstanden en maak de reis op maat

Travel light

Loop met een kleine dagrugzak met bagage transport