België, Ardennen
Yoga en wandelretreat - Programma 2020*

Een ontspannend Yoga en wandelweekend in de Belgische Ardennen

* In september 2020 hebben we als Luz Verde een ontspannend yoga & wandelweekend in de Belgische Ardennen georganiseerd. Iets dichter bij huis, vanwege de Corona pandemie. 

Wil je ook een keer mee of meer weten? Bel, of stuur me een berichtje. Zodra er weer een reis op de planning staat zullen we je hiervan op de hoogte brengen via de nieuwsbrief

Uitgevoerd in September 2020

* Fijne yogasessies en mooie wandelingen iets dichter bij huis vanwege de Corona pandemie.

vrijdag ontvangst vanaf 12.00 uur
zondag afsluiting 16.30 uur

Nu wat dichter bij huis

omgeving Heyd

Sinds november 2019 organiseren we yoga-wandelreizen naar Spanje. Gezien de omstandigheden is dat voor veel mensen nog een brug te ver dus waarom niet iets wat dichter bij huis.

Een weekend voor jezelf waarin je helemaal verzorgd wordt. Een goede balans tussen in- en ontspanning door de afwisseling van yoga, wandelingen en vrije tijd.

In het kort

Locatie

Groene bossen, glooiende heuvels en uitgestrekte vergezichten. Dit is het decor van Heyd, een pittoresk dorpje in de Belgische provincie Luxemburg. Het ligt ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Luik en is deelgemeente van het bekende stadje Durbuy. In de omgeving kun je heerlijk wandelen.

Heyd en het vlakbij gelegen dorp Wéris staan bekend om de megalieten uit de prehistorie: dolmens (hunebedden) en menhirs.

Accommodatie

Het hoofdverblijf is een gerestaureerde hoeve aan de bosrand uit 1875. Vanuit de prachtige tuin kijk je uit over het dal van de Aisne en de Ourthe.
In de hoeve zijn zes tweepersoonskamers met eigen wastafel. Overig sanitair (drie eenvoudige douches, twee toiletten) wordt gedeeld.

Daarnaast hebben we de beschikking over een eco-huisje (2 à 3 p.) met eigen sanitair, een tipi (2 p.) en een ‘hobbit’ huisje (2 p.). De laatste 2 staan garant voor een avontuurlijk verblijf en hebben als sanitair een compost-toilet in de tuin en een aparte douche. Voor de yoga is een aparte zaal beschikbaar. Ideaal als het weer het niet toelaat om buiten te zijn.
Luz Verde wandelweekend

Programma

Vrijdag
Vanaf 12.00 uur ben je welkom op de locatie, waar een lunch voor je klaarstaat. ‘s Middags kun je een wandeling in de omgeving maken. We hebben een paar mooie routes voor je uitgezocht.
Om 17.00 uur is de eerste yogasessie in de buitenlucht of in de mooie yogazaal. Daarna is het tijd voor een lekkere maaltijd. Voordat je gaat slapen kun je nog even ontspannen bij een Yoga Nidra sessie.

Zaterdag
Zaterdagochtend beginnen we de dag met ademhaling en yoga. Na het ontbijt kun je tot het einde van de middag op eigen gelegenheid relaxen, wandelen of een dorpje bezoeken in de buurt. Om 17.00 uur zien we elkaar weer voor een yogales. Na het avondeten sluiten we de dag af met mooie verhalen en het zingen van mantra’s bij een heerlijk warm kampvuur.

Zondag
Als het weer meezit starten we zondagochtend vroeg met een buiten-meditatie bij zonsopkomst, waarna we doorgaan met ademhaling en een korte yogasessie.
Tot aan de lunch is er weer tijd om te relaxen of lekker naar buiten te gaan. Om 15.00 uur alweer het laatste yogamoment. Met iets te drinken en wat lekkers sluiten we daarna het weekend gezamenlijk af.

Yogasessies

Wandelingen

Begeleiding

Wij hebben beiden veel plezier in de organisatie van fijne retreats. Hospitality staat bij ons hoog in het vaandel. Barbara geeft als ervaren docente de yogasessies en Richina is verantwoordelijk voor de organisatie en de begeleiding van activiteiten.

Ik ben opgeleid in bewegingswetenschappen en ben sporter in hart en nieren. Sinds een aantal jaren ben ik yogadocent na het volgen van een opleiding bij Arhanta Yoga Center in India. Yoga voegt veel toe aan mijn leven en dat deel ik graag met anderen.

Ik geniet ervan om van alles te regelen en het mensen naar de zin te maken. Bovendien ben ik al jaren fan van Barbara’s yogalessen en gek op wandelen in de natuur. Voor mij onmisbare ingrediënten om stress te lijf te gaan.

Maaltijden

Tijdens het weekend eet je vers en gezond. Heb je speciale (di)eetwensen of allergieën dan houden we daar rekening mee.
Ardennen Yogazaal

Prijs

De prijs voor dit weekend bedraagt € 325,— per persoon bij verblijf op een tweepersoonskamer. Voor een éénpersoonskamer geldt een toeslag van €45,— (beperkt beschikbaar).

Inbegrepen

 • Verblijf in een 2-persoonskamer (1-persoonsbedden)
 • Alle yogasessies
 • Gebruik van matjes, meditatiekussens en dekentjes
 • 2x een ontbijt, 3x lunch, 2x diner (bij lange tochten lunchpakket mee)
 • Onbeperkt thee, koffie en fruit
 • Gedetailleerd beschreven wandelroutes (1x Garmin GPS navigatie beschikbaar)
 • STO-reisgarantie (€ 15,– per boeking)
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar en van de locatie
 • Handdoeken en beddengoed (evt. te huur)
 • Dekbedden zijn wel aanwezig
 • Reis- en annuleringsverzekering

Boeking

We kunnen ons voorstellen dat je nog meer informatie wil of vragen hebt. Bel, app of mail je dan even? De contactgegevens staan onderaan iedere pagina of gebruik het contactformulier.

Wil je vast een plek reserveren? Laat het weten via de mail of een bericht.

De boeking verloopt via Luz Verde. Dit betekent dat je goed verzekerd op reis gaat.
Deze reis valt onder de garantie van STO-Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO-Garant.