Costa de la Luz, Caños de Meca

Yoga en wandelretreat

Luz Verde Yoga en Wandelreis

In november 2019 hebben we als Luz Verde zelf een ontspannende yoga & wandelreis van een week georganiseerd aan de Costa de la Luz . Dat bleek een groot succes. Na het intermezzo van twee jaar zullen we hier zeker mee verder gaan.

Wil je mee of meer weten? Bel, of stuur me een berichtje. Zodra er weer een reis op de planning staat zullen we je hiervan op de hoogte brengen via de nieuwsbrief. Een voorbeeld van de reis zoals we die in 2019 organiseerden vindt je hier.

De kust tussen Cádiz en Tarifa

Costa de la Luz: een onontdekte parel in Andalusië. De Atlantische kust met oneindige stranden en warme golfstroom strekt zich uit van Gibraltar tot voorbij Cádiz en wisselt mooie rotsformaties af met blonde duinen. Geen massatoerisme hier, maar een onderdompeling in een authentieke Spaanse streek met vriendelijke mensen die van het leven genieten.

Het landgoed waar we verblijven ligt op een paar kilometer van de brede rustige stranden van de Costa de la Luz. De witte dorpen Conil en Vejer de la Frontera liggen op slechts een paar minuten rijden.

Accommodatie

De prachtig gerestaureerde Andalusische finca waar we verblijven ademt een relaxte sfeer. De grote schaduwrijke tuin van ruim een hectare is een groene oase met palm- en loofbomen, heeft meerdere terrassen en een heerlijk zwembad. We beschikken over 8 comfortabele tweepersoons kamers en 5 badkamers. In de grote keuken worden heerlijke en gezonde maaltijden bereid.

Activiteiten

De yogasessies worden meestal buiten gegeven. Op het terras boven het zwembad waar je letterlijk de zon kunt groeten, of op het strand, met de zeebries langs je lijf en het geluid van de golven op de achtergrond.

Wandelingen zijn er te over, langs de eindeloze stranden, het unieke Breña-bos of de delta van Vejer naar het vissersdorp Barbate. En wat denk je van een dagtocht in het Nationaal Park los Alcornocales?

Programma

We hebben dagelijks een interessant programma. Aan jou de keuze. In de ochtend voor het ontbijt een Hatha Yoga sessie. Dan de mogelijkheid tot het maken van een korte of langere wandeling, waarbij de optie om bij de finca te blijven, in de grote schaduwrijke tuin met zwembad, een heerlijk rustgevend alternatief is. Iedere avond na het diner is er een sessie Yoga Nidra. 

Reis

De yogasessies worden meestal buiten gegeven. Op het terras boven het zwembad waar je letterlijk de zon kunt groeten, of op het strand, met de zeebries langs je lijf en het geluid van de golven op de achtergrond. We verzorgen graag de transfer vanaf de dichtstbijzijnde luchthaven Sevilla (ong. 1,5 uur rijden). Uiteraard kun je ook zelf een auto huren.  Als je toch in de buurt bent, knoop er dan een paar dagen Sevilla aan vast. Wat een stad is dát! We geven je graag tips voor een onvergetelijke city-trip.

Kortom

De kust van het licht: gun jezelf licht, lucht en ruimte. Geniet van rust, natuur, wandelen, de uitgestrekte Atlantische stranden. En als je wil ook van lokale markten, Moorse architectuur en bij helder weer het fantastische uitzicht op de noordelijke bergkam van Marokko.

Laat je samen met een groep leuke mensen verwennen door een enthousiast team!

TinyCosta de La Luz Yoga & Wandelweek, november 2019
Lees verder
Hele leuke superweek
Het was een hele leuke superweek aan de Costa de la Luz, ik heb genoten! En vergeet je niet het eerste rondje in Sevilla op mijn rekening te zetten?! Tot gauw bij de yoga.
DiliaCosta de la Luz Yoga & Wandelweek , november 2019
Lees verder
Geslaagde week!
Het was een erg geslaagde week!!