Over Luz Verde

Ons

Waarom Luz Verde wandelreizen?

We houden van actieve reizen en interessante bestemmingen en zijn daarvoor het liefst in Spanje en Portugal. We overnachten tijdens het reizen graag in kleinschalige hotels en herbergen. Genieten van het lokale leven, de cultuur en maken graag een praatje met de mensen uit de buurt. En natuurlijk, als het ook maar even kan, wandelen we in de prachtige en gevarieerde natuur.


In de afgelopen jaren hebben we veel gezien van het Iberische schiereiland, maar zoals altijd; hoe meer je ervan ziet,  je erachter komt dat je nog veel meer niet gezien hebt. En dat vinden we prima, want zo kunnen we nog heel wat jaren door met onze ontdekkingsreizen.


Een aantal jaren geleden is Richina gestart met Luz Verde waarmee ze reizen op maat organiseert voor yogadocenten die graag met hun groep een weekje naar een mooie en inspirerende locatie in Spanje willen.


Om hiervoor geschikte locaties te vinden hebben we duizenden kilometers door de binnenlanden en langs de kusten van Spanje gereisd, veel moois gezien en heerlijk gewandeld door de afwisselende natuur met bergen, bossen, hoogvlaktes, eeuwenoude paden en bijzondere overnachtingen. Robert Jan is dit reizen zeer goed bevallen en heeft op basis hiervan het roer omgegooid. Van organisatieadvies en projectmanagement naar het ontwikkelen en organiseren van wandelreizen in Spanje en Portugal.


In de zomer van 2020 (wat een timing 🦠) besloten we dan ook het organiseren van wandelreizen tot onze gemeenschappelijke hoofdactiviteit te maken en zo te doen wat we zelf het leukst vinden. Daarbij willen we bereiken dat we met Luz Verde Wandelreizen veel mensen kunnen laten genieten van mooie en uitdagende tochten, het contact met de lokale experts, de cultuur en het lekkere eten van Spanje en Portugal.

Canyon Ordesa
Ordesa
Casa di Carmona
Carmona
Aigüestortes
richina

Richina de Jong

Komt tot rust al wandelend in de natuur en gaat inmiddels niet meer zonder hiking-poles op pad. De organisator die alles het liefst met de Spanjaarden zelf bespreekt. Zoekt met plezier naar originele accommodaties. Puzzelt graag de mensen, locaties en routes aan elkaar en zet de puntjes op de i. 
​

Robert Jan Schokking

Altijd op zoek naar nieuwe wandelgebieden en routes om te verkennen. Zorgt voor de logistiek, het materieel en de navigatie. Ooit gegrepen door de Atlantische kust van de Costa de la Luz en inmiddels verkocht aan het hele schiereiland en de Canarische eilanden.​